سنا مصر
أهلاً بك زائرنا الكريم فى منتداك سنا مصر
لو كنت هاوى ... لو كنت غاوى .....لو كنت ناوى

تعالى .............شاركنا .......رسالتنا
عقل صافى ....قلب دافى....مجتمع راقى


سنا مصر
أهلاً بك زائرنا الكريم فى منتداك سنا مصر
لو كنت هاوى ... لو كنت غاوى .....لو كنت ناوى

تعالى .............شاركنا .......رسالتنا
عقل صافى ....قلب دافى....مجتمع راقى


سنا مصر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

سنا مصر

منتدى اجتماعي ثقافي تعليمي
 
الرئيسيةLatest imagesالتسجيلدخول
ادارة المنتدى : ترجو كل مَن لديه مواد علمية أوتعليمية أن يشارك بها وله جزيل الشكر
مرحبا يا  فته بالخل والثوم 060111020601hjn4r686 ahmedomarmohamad  فته بالخل والثوم 060111020601hjn4r686 نشكر لك إنضمامك الى أسرة منتدى سنا مصر ونتمنى لك المتعة والفائدة
أستغفر الله استغفاراً أرقى به بفضل الله و رحمته إلى درجات الأوابين


 

  فته بالخل والثوم

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
نوجا مصرية
 
 
avatar


انثى
عدد المساهمات : 1939
 فته بالخل والثوم 7aV76083
الدولة : مصر
النواية الحسنه
تاريخ التسجيل : 06/12/2010
مزاجى :  فته بالخل والثوم 665449037
المهنة :  فته بالخل والثوم Profes10

 فته بالخل والثوم Empty
مُساهمةموضوع: فته بالخل والثوم    فته بالخل والثوم I_icon10الإثنين 4 أبريل - 1:00

فته بالخل والثوم

المقادير علي حسب عدد الافراد اللي هيتفضلوا علي الغدا: لحم بالعظم ،ارز ،عيش (خبز محمص بالفرن) بس اوعي تحرقيه حمصيه بس،
صلصه طماطم ،1 حبه طماطم ،2فص ثوم مدقوق ناعم ،1 ملعقه خل، 2 بصل ،2ملعقه سمنه.......
الطريقه:
نحط اللحمه في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود
وتترك علي النار حتي النضج طبعا اوعي تنسي تغسبي اللحمه علشان تبقا نضيفه .
وبعدين
تجيبي حله تانيه علشان نعمل الرز الابيض، اظن عارفه الرز الابيض بيطبخ
ازايلو مش عارفه اقولك على حاجه اريحلك(((( سيبي المطبخ وبلاش تطبخي ))))،
ونجيب حله تالته ايوا مهو لازم نعمل حفة حلل ونقطع البصل حتت صغيره ونحمره
في السمنه ونقشر حبه الطماطم ونضيفها الي البصل ونحمره شويه مع بعضوبعدين
نحط علبه الصلصه ونخليها تتسبك علي النارلو مش عارفه (((((اسالي ماما يا
حبيبتي ))))الله يكون في عونه اللي هيجوزك وبعدين ناخد شويه في حله صغيره
من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم
بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل عليها حسب الرغبه بلاش تكتري الملح
علشان الاكل ميترميش في وشك
ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه في الفرن واصبح لونه ذهبيا ((((( دهبي هااا مش اسود))))
اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته
ضعي
الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه
ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز
ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس الحله التي
تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل
اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي
الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما يحمر ضيفي
اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق
ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه

افتكر مفيش اسهل من كدا صح لو مش عجباكي الاكله دي نشوفلك حاجه تانيه تعالي ورايا
لو عندكو بطاطس الاكله دي حتبقا حلوه ليكي قوي متقلقيش كل اللي هتعمليه انك تشوفي الطريقه والمكونات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Amr Elbrazely
مستشاراداري
مستشاراداري
Amr Elbrazely


ذكر
عدد المساهمات : 3235
الـــــــبــــــرزيــــلــى
الدولة : مصر
وسام التميز الذهبى
تاريخ التسجيل : 22/12/2010
العمر : 27
وسام الكاتب المميز
الموقع : عايش بين جدران هذا المنتدى
مزاجى :  فته بالخل والثوم 792096686
المهنة :  فته بالخل والثوم Player10

 فته بالخل والثوم Empty
مُساهمةموضوع: رد: فته بالخل والثوم    فته بالخل والثوم I_icon10الثلاثاء 5 أبريل - 23:17

!!!!!iiiiiii ((تسلم الأيادى)) ((تقبلى مرورى)) عمرو لطفى ((الزعيم)) !!!!!iiiiiii
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فته بالخل والثوم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» العلاج بالخل والعسل

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سنا مصر :: منتديات الأسرة والمجتمع :: روح الأسرة :: مطبخك-
انتقل الى:  
الساعة الأن بتوقيت (مصر)
جميع الحقوق محفوظة لـسنا مصر
 Powered by ®https://snamasr.ahlamontada.com
حقوق الطبع والنشر©2011 - 2010